Utmärk dig på festen, kom i taxi!

Alla har vi väl varit med om hur det är att klä sig inför festen , piffa håret och pudra näsan och sen bara känna att det liksom är något som fattas? Man vill göra en storstilad entré, men att cykla, eller, ännu värre, åka med något kommunalt transportmedel sätter så sorglig och simpel prägel på ankomsten. Nej, istället vill man ju i själva verket starta partyt med en nypa lyx och glamour! Ja, men så varför inte ta saken i egna händer då, helt enkelt? Vill man ha det lite fint och fräsigt är det väl bara man ser till att det blir så. Så tänker i alla fall jag, och om man dessutom vill tillägna sig en lite mer kosmopolitisk air finns det inget bättre än att boka en skön och snygg taxi. Jag vet att jag inte är ensam om att tänka på det här sättet eftersom jag nyligen ringde YC taxi i Växjö där jag bor och la fram mina planer för dem. ”Besök oss på webben”, sa de och när jag gjorde det insåg jag ganska snabbt att jag var helt rätt på det.

Trygghet och komfortTaxi Växjö

Med en taxi slipper jag gå på gatan utan får istället åka tryggt och bekvämt längs gatorna. De flesta taxibilarna är nuförtiden moderna lyxåk av finare fabrikat och får därför anses så säkra som bilar möjligen kan vara. Men att bli upphämtad vid sin dörr och avsläppt framför platsen man ska till är också en sorts säkerhet i sig: man är säker på att man kommer dit man ska och man undviker de skumma figurer och diverse riff raff som vanligtvis brukar samlas vid tågstationer och busshållplatser.

Något att unna sig

På YC taxis hemsida finns en lista över tillfällen då man kan vilja beställa en taxi i Växjö. Till exempel kan man unna sig en taxi om man vill ta sig till eller ifrån:

  • ett möte i Växjö
  • flygplatsen eller tågstationen
  • en fest eller middag i Växjö

Personligen tycker jag listan kan göras mycket längre om man väljer att se taxiresan som en upplevelse i sig och som någonting som man unnar sig. Vi får se hur min ankomst till festen uppmärksammas men det är högst sannolikt att detta bara är början på mitt taxiåkande!